Ar čiužinys tikrai lemia gerą nakties miegą? O gal tai tik mitai?
Ar čiužinys gali garantuoti gerą miegą?

Ar čiužinys gali garantuoti gerą miegą?

Čiužinių pasirinkimas tikrai didžiulis, atrasti sau tinkantį nėra labai paprasta! Įvairūs specialistai ir gydytojai vis primena, kad poilsio, energijos ir net nuotaikos kokybė priklauso nuo gero nakties miego, kuriam didžiulę įtaką turi tinkamas ir patogus čiužinys. O pradėjus rinktis naują čiužinį nuo pasiūlos galima ir skirtingų pasirinkimų gausos galima pasimesti.

Tikbaldai.lt komanda atrinko kelis pagrindinius punktus ir sudėliojo čiužinių tipus, kurie padės atrasti patį patogiausią sprendimą jūsų miegui!

Pradėję rinktis čiužinį pamatysite daugybę straipsnių, reklamų ir pasiūlymų pasirinkti patį geriausią ir patogiausią čiužinį, bet pirmiausia turite įsitikinti koks čiužinys bus geriausias jums. Taigi, pagrindinis klausimas renkantis čiužinį turėtų būti:

Spyruoklinis, lateksinis, poroloninis ar viskoelastinis? Iš kokios medžiagos pagamintas čiužinys man tiks geriausiai?

Tai keturios pagrindinės medžiagos, šiuo metu naudojamos gaminti čiužinius. Pasirinkti tinkamiausią bus lengviau jei žinosite kiekvienos medžiagos pagrindines savybes.

Poroloniniai čiužiniai yra geriau kvėpuojantys, vėsesni, tvirtesni ir kietesni. Dažniau pasirenkami žmonių, mėgstančių miegoti ant nugaros. Poroloniniai čiužiniai dėl medžiagos tvirtumo turi geresnę atramą, todėl labai tinka nugaros bei sąnarių skausmų ar tirpstančių galūnių kamuojamiems žmonėms.

Lateksiniai čiužiniai yra minkštesni, labiau tinkantys miegantiems ant pilvo ar šono. Taip minkštas čiužinys sumažina apkrovą, kuri tenka pečiams ir viršutinei nugaros daliai, kūnas lengviau atsipalaiduoja. Lateksiniai čiužiniai padeda palaikyti natūralią ir anatomiškai taisyklingą stuburo padėtį, tad puikiai tinka ortopedinių problemų arba viršsvorio turintiems asmenims.

Miegantys su pora, arba tie, kurie naktį pakeičia kelias pozas dažniausiai renkasi spyruoklinius čiužinius, kadangi jie mažiausiai perduoda judesius, yra vidutiniškai minkšti, itin pralaidūs orui. Modernios spyruoklės yra gaminamos iš plastiko, taip pat atskiriamos “kišenėmis”, o tai reiškia puikų prisitaikymą prie individualių kūno formų. Taip pat, spyruokliniai čiužiniai dažnai yra mažesnės kainos.

Viskoelastinė, arba kitaip „memory“ medžiaga yra moderniausias sprendimas čiužinių gamyboje. Tai medžiaga labai stipriai prisitaikanti prie kūno formų, todėl itin tinkanti žmonėms, turintiems stuburo ar sąnarių problemų dėl tolygiai paskirstomos apkrovos. Iš viskoelastinės medžiagos gaminami čiužiniai yra hipoalergiški ir neleidžiantys viduje kauptis dulkių erkutėms. Tačiau, viskoelastiniai čiužiniai yra mažiau pralaidūs orui, todėl netinka gausiau prakaituojantiems ar mėgstantiems miegoti vėsiai.

 

Rinkdamiesi čiužinį internetu išsamiai pasidomėkite čiužinio standumu, kietumu ir kitomis medžiagos savybėmis. Jei dvejojate dėl savo pasirinkimo - pasikonsultuokite su tikbaldai.lt komandos ekspertais, kurie padės surasti ir tinkamiausią miegamojo lovą ir nepasiklysti tarp daugybės čiužinių pasirinkimų!

Tikbaldai.lt internetinėje baldų parduotuvėje rasite didelį pasirinkimą kokybiškų baldų, kuriuos po užsakymo galime greitai pristatyti visoje Lietuvoje!

Daugiau šaunių patarimų rasite štai čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant