Moderni miegamoji sofa lova. Legva rasti, bet sunku išsirinkti
Funkcionalus nedidelio miegamojo pasirinkimas - sofa lova

Funkcionalus nedidelio miegamojo pasirinkimas - sofa lova

Mūsų internetinėje parduotuvėje gausus kokybiškų ir stilingų baldų pasirinkimas ne tik svetainei, miegamajam, bet ir svečių ar jaunuolių kambariams. Sofa lova yra vienas populiariausių ir ieškomiausių baldų būtent šiems kambariams, juk čia dažniausiai pirmenybę teikiame patogiems daugiafunkciams baldams.

Sofos lovos, arba miegamosios sofos yra labai patogus ir funkcionalus baldas nedidelėms erdvėms, su galimybe turėti pilnavertę ir kokybišką vietą miegui bei patalynės dėžę.

Nesvarbu ar rinksitės sofą be miegamojo mechanizmo, ar sofą lovą - ji taps kambario centru ir svarbiu akcentu. Ant šio baldo leisite savo laisvalaikį, skaitysite, žiūrėsite televizorių, sodinsite svečius. Labai patogu jei prireikus galėsite ją paversti miegama vieta.

Sofa yra svarbi ir nepigi investicija, todėl rinkdamiesi miegamąją sofą savo namams įvertinkite kelis svarbius aspektus.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis sofą lovą?

  • Baldo dydis. Išmatuokite ir įvertinkite kambarį, kuriame statysite sofą lovą. Ar pakanka vietos patogiai ja išskleisti ir prieiti? Praėjimui rekomenduojama palikti bent apie 50-60 cm. Baldo dydis taip pat turi derėti su kitais kambaryje esančiais baldais.
  • Pasirinkite atsparius ir lengvai prižiūrimus gobelenus. Jei turite augintinių, patariame rinktis audinius atsparesnius įbrėžimams, o turintiems mažų vaikų pravers lengvai valomi ir drėgmei atsparūs apmušalai. Taip pat, yra galimybė rinktis nuimamus užvalkalus.
  • Modernios sofos lovos gali turėti papildomas funkcijas - integruotą poilsio mechanizmą, arba reglainerio stiliaus atramas kojoms, porankius, reguliuojamas galvos atramas. Prieš įsigydami apgalvokite kokios funkcijos būtų aktualios jums.
  • Miegamieji mechanizmai gali būti kelių rūšių, todėl rinkitės patogiausią pagal tai, kaip dažnai ketinate naudoti lovos poziciją. Mechanizmas miegamą dalį su integruotu čiužiniu gali ištraukti į priekį, arba gali būti pakeliamas. Prieš pirkdami sofą lovą būtinai išsiaiškinkite kaip veikia miegamasis mechanizmas, nes kai kurie jų gali būti suprojektuoti taip, kad kiekvieną kartą išskleidžiant sofą, ją reikės atitraukti nuo sienos.
  • Rinkdamiesi baldo spalvą įvertinkite savo kambario stilių ir kokį efektą norėtumėte jam suteikti. Dažnai spalvos pasirinkimą lemia grindų spalva, pvz.: tamsi sofa gali pranykti ant tamsių grindų, o taip pat sugerti dalį kambario šviesos, taip jį apsunkindama. Tuo tarpu šviesios spalvos baldų savininkai susiduria su praktiniais priežiūros iššūkiais. Neutralios spalvos sofos (smėlio, grietinėlės, rusva, įvairūs pilkos atspalviai) pasirenkamos dažniausiai ir kambaryje sukuria vientisą harmonijos jausmą. Tačiau kambaryje puikiai gali atrodyti bet kokios spalvos sofa lova, tereikia priderinti keletą panašių spalvų interjero akcentų.

 

Kokių dar papildomų funkcijų galima tikėtis iš sofos lovos?

 

  • Sofos lovos gali būti gaminamos arba su integruota daiktadėže, arba be jos. Tai papildoma vieta laikyti daiktus, tačiau jei namuose pakanka vietos daiktų laikymui gal rinksitės sofą ant dailių kojelių, po kuria bus lengva išvalyti?
  • Transformacijos mechanizmas. Jų būna skirtingų rūšių, todėl miegamosios sofos lovos išskleidžiamos labai skirtingai.
  • Sofa lova yra daugiafunkcinis baldas, kurį labai lengvai galėsite pritaikyti kitoje erdvėje jei sugalvosite perstatyti namus.


Baldų derinimas interjere. Kaip nesuklysti?

Radote patinkančią sofą, kuri atitinka jūsų funkcinius poreikius, tačiau nežinote kaip išsirinkti tinkamą spalvą, kad viskas kambario interjere derėtų?

Mūsų konsultantai atrinko keletą patarimų, kaip geriau pažinti erdvę ir spalvų derinimą joje.

Spalvos pasirinkimas pirmiausia priklauso nuo kambario, kuriame stovės baldas. Miegamajam rinksimės ramesnes, neutralesnes spalvas, nuteikiančias poilsiui ir neblaškančias miego. Tekstūros čia švelnios ir malonios. Svetainei, namų centrui, galime parinkti ryškesnę, labiau traukiančią spalvą, juk šioje erdvėje vyks daug judesio, bendravimo ir gyvenimo. Virtuvėje nebijokite pasirinkti ryškių, nuotaiką keliančių akcentų. Vaikų kambario baldų spalvas turėtume pasirinkti pagal vaiko būdą ir nuotaiką. Aktyviems vaikams lengviau nusiraminti neutraliuose, šviesesniuose kambariuose. Uždariems, intravertiškiems vaikams padėti atsiskleisti gali ryškesnės detalės.

Keli būdai kaip galite derinti spalvas:

Monochrominis derinimas. Baldo spalva tokia pati, arba labai artima sienų spalvai. Tokiame derinime gali skirtis tik atspalviai. Pavyzdžiui, prie šviesiai geltonos sienos renkatės ryškiai geltoną sofą.

Neutralus derinimas. Šiame derinime parenkama viena spalva visiems baldams, tik keliais atspalviais besiskirianti nuo sienų spalvos. Neutralių spalvų baldai subalansuoja bet kokio stiliaus interjerą.

Ryškios spalvos baldai ir neutralus interjeras. Ryškių spalvų baldai pagyvina interjerą, suteikia žaismingumo ir energijos. Tokių derinių nerekomenduojama rinktis poilsio kambariams ir miegamiesiems.

Kombinuotas arba eklektiškas derinimas. Baldų, sienų ir kitų interjero detalių spalvos visiškai skirtingos. Tai variantas drąsiems ir nebijantiems eksperimentų.

Rinkdamiesi spalvas ir derinius nebijokite suklysti, pasitikėkite savo nuojauta. Baldas turi atitikti jūsų stilių ir būti jaukus jums.

Kaip atskirti ar sofa lova yra kokybiška?

 

Baldo kokybė visuomet priklauso nuo gamybai parinktų medžiagų. Tikbaldai.lt asortimentui mūsų ekspertai atrenka tik aukštos kokybės gaminius, tad pirkdami iš mūsų elektroninės parduotuvės galite būti ramūs įsigiję kokybišką ir ilgaamžį produktą. Mūsų atrinktų gamintojų sofos lovos projektuojamos taip, kad liktų funkcionalios ir patrauklios ilgą laiką. Didžiuojamės savo parduodamais baldais - ne tik išskirtine jų kokybe, taip pat ir gausiu asortimentu bei dėkingais pirkėjų atsiliepimais.

Kaip išsirinkti kitus namų baldus? Skaitykite štai čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant