Kaip įsirengti svetainę ir kokius baldus pirkti, kad būtų madingi?
Kaip įsirengti jaukią ir patogią namų svetainę?

Kaip įsirengti jaukią ir patogią namų svetainę?

Turbūt sutiksite, jog svetainė yra vieta, kurioje vystosi įdomiausi pokalbiai, susirenka artimiausi žmonės, o prireikus - galima ramiai pailsėti. Dėl to svarbu, kad ši namų erdvė būtų jauki, patogi ir keltų geras emocijas, o rezultatą padės pasiekti jaukūs svetainės baldai ir aksesuarai.

 

Įsirenginėju svetainę. Nuo ko pradėti?

Prieš renkantis svetainės baldus neskubėkite ir racionaliai įvertinkite kambario dydį. Nuo to priklausys tiek baldų išdėstymas, tiek jų tipas. Mintyse arba ant popieriaus lapo susikurkite viziją, kaip turi atrodyti Jūsų svetainė: kur ir kokie svetainės baldai stovės. Prisiminkite, kokie svetainės baldai buvo matyti serialuose, filmuose, žurnaluose ar internete ir įstrigo atmintyje. Nebijokite svajoti ir pasižymėkite visas į galvą atėjusias mintis. Geriau pasižymėti daugiau idėjų ir jas paskui atmesti negu pabijoti ir nesuteikti sau šanso įgyvendinti savo svajonių projektą.

Prisiminkite, kad svetainę įsirenginėjate ne kitiems, o sau, todėl visi svetainės baldai turi atspindėti Jūsų poreikius bei skonį. Jeigu planuojate statyti sofą su miegama dalimi tik dėl svečių, kurie pas jus nakvoja tik kartą per metus, verta permąstyti, ar Jums tikrai to reikia, galbūt geriau pasirinkti minkštą kampą, kuris bus patogesnis filmų vakarams?

Kiekvieną norimą baldą atsakingai apsvarstykite ir nuoširdžiai atsakykite sau į klausimus: ar jie bus naudojami? Ar neapkraus bendro svetainės vaizdo? Ar jie Jums tikrai patinka?

Kai jau turėsite aiškią svetainės viziją, galėsite pradėti baldų paiešką. Parduotuvės tikbaldai.lt  konsultantai mielai Jums patars, išsklaidys abejones ir padės įgyvendinti Jūsų viziją!

 

Kokius rinktis ir į ką atsižvelgti?


Kai jau turite savo svajonių svetainės viziją, pats laikas išmatuoti kambarį ir artėti prie svetainės baldų rinkimo. Galutiniame pasirinkime baldų tipas ir dydis priklauso nuo kambario, kuriame jie stovės. Šiame etape turėsite nuspręsti kaip konkrečiame kambaryje suderinti grožio ir patogumo sprendimus.

Įvertinkite savo pomėgius ir poreikius. Jeigu mėgstate kas vakarą žiūrėti televizorių, turbūt Jums bus svarbu, kad sofa būtų patogi ir kokybiška? Jeigu mėgstate skaityti knygas, pagrindinis jūsų svetainės baldas gali tapti knygų lentynai, patogus krėslas ir tinkamas apšvietimas.

Mažose erdvėse nėra vietos baldams “dėl grožio” - kiekvienas baldas turi būti funkcionalus ir dažnai naudojamas. Tokiu atveju taip pat išnaudokite sienų erdves, pavyzdžiui, pasirinkę ant sienų kabinamas lentynas. Taip paliksite tuštesnę grindų erdvę ir svetainė atrodys ne tokia apkrauta, judėti bus paprasčiau.

Didelėse erdvėse norėdami sukurti jaukumą turėsite rinktis kitokio tipo baldus, apgalvoti kilimų ir užuolaidų klausimą.

 

Kaip suderinti patogumą ir jaukumą?

Kartais, galutinai apstačius kambarį baldais, susiduriama su problema: erdvė nėra pakankamai jauki. Kai kurie svetainės baldai yra funkcionalūs, tačiau per daug niūrus.

Šią problemą išspręsti padės interjero aksesuarai: tekstilė, paveikslai, šviestuvai. Nustebsite, kaip viena detalė gali pakeisti visą kambario vaizdą, tad, jeigu svetainės interjeras nusibos, beliks pakeisti tik aksesuarus. Patarimas - interjero aksesuarus rinktis pagal savo skonį ir didžiųjų baldų spalvą: galite derinti panašius atspalvius arba bandyti kurti kontrastą.

Nebijokite eksperimentuoti, derinti aksesuarus ir jų stilistiką tarpusavyje, tačiau nepersistenkite! Aksesuarais galime interjerą ne tik pagyvinti, bet ir sugadinti. Atminkite, jog svetainė, svetainės baldai ir aksesuarai turi atspindėti Jūsų asmenybę, todėl įsiklausykite į savo širdies balsą.

Taigi, atnaujindami ar įsirenginėdami naują svetainę nepradėkite nuo gražių baldų pirkimo, o laikykitės šių, trijų žingsnių:

1. Svajonių svetainės vizija.
2. Šeimos pomėgiai ir poreikiai.
3. Konkrečių baldų paieška.

Turint planą įsirenginėjimo procesas nebus sunkus, o taip pat, nepamirškite, kad visada galite pasikonsultuoti su specialistais, kurie padės rasti tinkančius ir patinkančius svetainės baldus!

Kur rasti dar naudingų patarimų baldų klausimais? Štai čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant