Kaip išsirinkti čiužinį, kad ryte jaustumėtės žvalus ir gyvybingas?
Kaip išsirinkti čiužinį pagal miego pozą?

Kaip išsirinkti čiužinį pagal miego pozą?

Nauja lova su patogiu čiužiniu dažnai yra nemaža investicija. O tuo pačiu tai labai svarbus sprendimas jūsų sveikatai ir geram, kokybiškam poilsiui. Tikbaldai.lt ekspertai dalinasi savo ilgamete patirtimi kaip nenusivilti ir pasirinkti išmintingai.

Pradėję rinktis naują miegamojo lovą su čiužiniu iškart susidursite su didžiule pasiūla, kurioje labai lengva pasimesti. Kadangi lovoje svarbiausias faktorius yra patogumas, pradėkite lovą rinktis nuo čiužinio. Tam turite žinoti kuo daugiau techninių detalių apie medžiagą iš kurios pagamintas čiužinys. Tuo tarpu lovos rėmą galite rinktis derindami prie interjero, kambario funkcionalumo ir rinkdamiesi pagal grožį. Štai toks paprastas puikios miegamojo lovos su čiužiniu receptas!

Čiužinio tipas

Rinkoje yra keturios pagrindinės čiužinių rūšys pagal medžiagą iš kurios jis pagamintas: spyruoklinis, lateksinis, viskoelastinis ir poroloninis. Įvairios kitos medžiagos naudojamos papildomiems čiužinio sluoksniams - vilna, kokoso plaušas, grikių lukštai.

Spyruoklinis čiužinys labai gerai prisitaiko prie kūno formų, puikiai kvėpuoja, ant jų miegoti vėsiau. Kadangi spyruoklės nėra sujungtos kartu, nebus juntami judesiai verčiantis.

Latekso čiužiniai yra ilgaamžiai, ypatingai elastingi ir laidūs orui, juose nesikaupia patalynės erkutės. Dedami ant lovos rėmo su grotelėmis.

Poroloniniai čiužiniai yra itin atsparūs deformacijai, labai puikiai prisitaikantys prie kūno, todėl labai tinkami ortopedines ar stuburo problemas turintiems žmonėms, sumažina spaudimą sąnariams.

Viskoelastiniai, arba „memory“ medžiagos čiužiniai yra prisitaikantys prie kūno formų, itin tinkantys žmonėms, turintiems stuburo ar sąnarių problemų dėl tolygiai paskirstomos apkrovos. Viskoelastiniai čiužiniai taip pat yra hipoalergiški ir neleidžiantys viduje kauptis dulkių erkutėms, tačiau ir mažiau pralaidūs orui.

Čiužinio kietumas
Kadangi patogumas yra labai subjektyvus dalykas, čiužinio kietumą ir patogumą turite įvertinti labai asmeniškai. Vieni mėgsta miegoti kiečiau, kitų kūnai geriau atsipalaiduoja minkštame čiužinyje. Nugaros arba klubų skausmams įtaką gali turėti čiužinio kietumas, todėl rinkdamiesi miegamojo lovą su čiužiniu, čiužinio kietumą rinkitės įvertinę savo fizinę būklę. Kenčiantiems nuo chroniško nugaros skausmo rekomenduojamas minkštesnis čiužinys, nes taip raumenims ir stuburui miego metu teks mažiau įtampos.

Čiužinys pagal miego pozas

Ar žinote kokioje pozicijoje užmiegate ir pabundate? Tinkamai pasirinkę čiužinio kietumą pailsėsite geriau. Mėgstantiems miegoti ant nugaros rekomenduojamas vidutinis ar kietesnis čiužinys, kad nugaros apačia ir klubai gautų daugiau palaikymo. Tuo tarpu miegantiems ant šono rekomenduojamas minkštas ar vidutinis čiužinys, kad pečiams tektų mažiau apkrovos. Jei miegate ant pilvo arba nakties metu daug vartotės - rekomenduojamas vidutinio kietumo čiužinys.

Tikbaldai.lt elektroninės baldų parduotuvės konsultantai visuomet mielai dalinasi sukaupta patirtimi ir padės jums išsirinkti tinkamiausią baldą! Rinkdamiesi miegamojo lovą su čiužiniu neskubėkite, pasikonsultuokite - padėsime rasti jums tinkamiausią baldą už geriausią kainą ir pristatysime bet kur Lietuvoje!

Kur rasti daugiau informacijos? Spauskite čia


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant