Kokią miegamojo lovą išsirinksite, taip ir miegosite. Patarimai čia
Kaip išsirinkti dvigulę lovą? Misija įmanoma!

Kaip išsirinkti dvigulę lovą? Misija įmanoma!

Geras miegas yra mūsų nuotaikos ir sveikatos variklis, todėl į miegą turime pažiūrėti rimtai. Norėdami puikaus poilsio miegamajame turime susikurti jaukią ir malonią aplinką, o kokybiška ir patogi miegamojo lova turi tapti kambario akcentu. Baldų ekspertai pataria į ką reikia atsižvelgti, renkantis miegamojo baldus.

Dvigulė miegamojo lova. Kaip rasti patogią abiems?

Dvigulės lovos užima nemažai vietos kambaryje, todėl prieš rinkdamiesi lovą įvertinkite savo miegamojo dydį. Rinkitės tokį miegamojo baldą, kuris neapkrautų Jūsų kambario ir neužtvertų praėjimų link jos iš abiejų pusių.

Nepamirškite skirtingų savo ir savo partnerio miego poreikių: rinkitės tokią lovą, kuri atitiktų visus Jūsų abiejų lūkesčius. Įvertinkite, kokio pločio lovoje Jums išsimiegoti yra patogiausia - čia tikrai ne vieta taupyti erdvės sąskaita, kadangi trūkstant vietos patogiai išsimiegoti tiesiog nepavyks.

Lovos aukščio ir ilgio svarba

Žvarbų ir tamsų rytą keltis iš lovos nėra pati maloniausia akimirka, tad kam dar labiau ją apsunkinti? Prieš pirkdami lovą, pabandykite atsisėsti ant lovos su čiužiniu ir pažiūrėkite, ar Jums patogu nuo jos pakilti. Nuo lovos aukščio priklauso ir miego kokybė: iš aukštos lovos išlipsite lengviau ir taip nepažadinsite šalia miegančio žmogaus. Beje, lovos aukštį patariama rinktis ir pagal kambario dydį: žema miegamojo lova tiks mažame kambaryje, aukšta - erdviame.

Taip pat ir su lovos ilgiu. Įvertinkite savo ūgį ir kiek vietos užims jūsų mėgstama pagalvė - per trumpa miegamojo lova gali tapti tikru iššūkiu, norint kokybiškai išsimiegoti, jei negalėsite pilnu ūgiu pilnavertiškai išsitiesti.

Svarbus aspektas - lovos čiužinys

Net ir pati geriausia pasaulio miegamojo lova neteks prasmės, jeigu jos čiužinys bus netinkamas. Todėl čiužinį rinkitės kruopščiai, atsakingai ir neskubėdami.

Turbūt žinote, jog čiužinių yra įvairiausių rūšių. Stebėkite ir prisiminkite, kokio tipo čiužinys Jums yra patogiausias, ant kokio čiužinio išsimiegate geriausiai. Jeigu skundžiatės nemiga ar rytiniais nugaros skausmais, prieš pirkdami čiužinį, pasitarkite su gydytoju. Jis įvertins Jūsų fizinę būklę, prasto miego priežastis ir patars, koks čiužinys Jums būtų tinkamiausias.

Jeigu Jūsų ir Jūsų partnerio miego įpročiai skirtingi, galite rinktis dviejų skirtingų pusių čiužinį. Renkantis čiužinį vaikui, reikėtų atsižvelgti į jo amžių, svorį ir fizinį aktyvumą. Augant ir besivystant kūnui, svarbu, kad būtų miegama ant kokybiško ir patogaus čiužinio.

Vaikiška lova. Į ką atkreipti dėmesį?

Nuo pat mažens svarbu, kad vaikas savo lovoje jaustųsi saugiai ir patogiai. Renkantis lovą, reikėtų atsižvelgti į vaiko amžių ir poreikius. Rinkitės tokią miegamojo lovą, kuri neužimtų per daug vietos kambaryje: taip vaikas turės daugiau erdvės žaisti. Išklausykite vaiko norus: jeigu norite, jog vaikas noriai miegotų savo lovoje, paskatinkite jį įsitraukti į lovos pirkimo procesą. Jeigu šeimoje yra keli panašaus amžiaus vaikai, pamąstykite apie dviaukštę lovą. Dauguma tėvų tokio sprendimo baidosi, tačiau kai kuriems vaikams tokia lova yra didžiausia pramoga ir šiltas prisiminimas ateityje.

Tikbaldai.lt asortimente itin platus miegamojo lovų pasirinkimas - esame tikri, kad mūsų konsultantai padės jums atrasti svajonių miegamojo lovą! Dar kelis šaunius patarimus rasite štai čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant