Kaip išsirinkti kokybišką baldų audinį | TIK BALDAI
Kaip išsirinkti kokybišką baldo audinį?

Kaip išsirinkti kokybišką baldo audinį?

Renkantis audinį baldui gali ir galva susisukti. Todėl norime atkreipti dėmesį į keletą esminių punktų, kaip nesuklysti renkantis audinį pagal savo poreikius.

1. PASKIRTIS. Tai pats svarbiausias dalykas. Reikėtų iš anksto numatyti, kur baldas stovės, kas ant baldo sėdės (arba gulės) ir ar baldui negresia pavojus būti suniokotam :) Baldinis audinys turėtų būti kuo storesnis, jei leisite savo atžaloms ant šio baldo pažaisti, bet audinio faktūra turėtų būti kuo smulkesnė, ypač jei turite mielą kačiuką, kuris mėgsta pasigaląsti nagučius.

2. ATSPARUMAS. Kiekvieno audinio atsparumas matuojamas Mertindeilo skale, kurioje, pvz.: 100 000 ciklų reiškia tikrai neblogą rezultatą. Apie tai plačiau rasite kitame tikbaldai.lt blog'o skyriuje. Jei įtariate, kad baldas gali būti apipiltas kokiais skysčiais, naudokite drėgmei atsparią medžiagą, o jei žinote, kad ant baldo bus dažnai miegama, reiktų rinktis audinį, kuris labiau "kvėpuotų" - būtų pralaidesnis orui. Toks audinys dažnai būna kiek brangesnis, nes jame daugiau natūralaus pluošto ir mažiau sintetikos.

3. AUDINYS AR ODA? Žinoma, kad oda suteikia daugiau prabangos, bet jei norite jaukios namų šilumos - Jums tinka audinys. Valymo atžvilgiu, odą valyti paprasčiau, tačiau, odiniai baldai neturėtų ilgai užsistovėti sausoje ar nevėdinamoje aplinkoje, nes pradės džiūti ar skilinėti.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant