Miegamajame svarbu ne tik lova. Naktiniai staliukai antroje vietoje
Miegamajame svarbu ne tik lova. O kas dar?

Miegamajame svarbu ne tik lova. O kas dar?

Naktiniai staliukai - ne tik funkcionalus miegamojo baldas, tai jaukumą ir kambario išbaigtumą sukuriantis interjero akcentas.

Tai nedidelis baldas, kuris gali suteikti jūsų miegamajam šarmo, akcentą arba tvarkos, priklausomai nuo to, kokį stilių pasirinksite ir kokią funkciją jūsų interjere turi atlikti šis baldas.

Naktiniai staliukai prie lovos stilistiškai paįvairina kambario vaizdą ir suteikia papildomų funkcijų, netgi gali tapti labai svarbiu baldu - patogus pastatyti lempą, pasidėti knygas, stiklinę vandens, televizoriaus pultelį ar telefoną. Pasirinkę staliukus su stalčiais arba spinteles prie lovos - viduje galėsite laikyti smulkius dalykus ir rečiau naudojamus daiktus. Pats kambarys paslėpus juos atrodys tvarkingiau.

Kaip išsirinkti patogų naktinį staliuką?

Pirmiausia - funkcionalumas. Pagalvokite kiek visko norite paslėpti? O ką norėtumėte parodyti? Ar staliuko užteks pasidėti tik stiklinę vandens, ar norite uždaros spintelės, kurioje galėsite sudėti asmeniškesnius daiktus? Galbūt staliukas turi atlikti dekoratyvinę funkciją ir ant jo laikysite gėles ar nuotraukas?

Pagal jūsų poreikį labai aiškūs du pasirinkimai:


Derinant miegamojo spintelę arba staliuką prie miegamojo interjero pirmiausia nuspręskite, koks stilius jums artimesnis.

Spintelės prie lovos - klasikinis pasirinkimas suteikiantis kambariui jaukumo. Modernūs naktiniai staliukai dažniausiai būna be stalčių, aukštomis kojomis, skirti tik keliems daikteliams laikyti.

 

Ryškesnės, išskirtinio dizaino naktiniai staliukai gali tapti žaismingu arba ryškiu kambario akcentu.

Kaip derinti miegamojo spinteles prie lovos?

Kai jau žinote ką norėsite laikyti prie lovos, turite nuspręsti kokio dizaino staliuko arba spintelės jums reikės.

Dizaino elementus galite derinkite prie lovos rėmo, miegamojo komplekto, kambario sienų ar užuolaidų spalvų. Naktinių stalelių derinimo taisyklių nėra, tad atsakę į kelis funkcionalumo klausimus suprasite ko jums reikia labiausiai.

Keli ekspertų patarimai, kaip lengviau išsirinkti:

  • Naktiniai staliukai be stalčių tinka didesnėms erdvėms, kur gali atsiskleisti jų dizainas, tad turėdami mažesnę erdvę arba poreikį paslėpti daiktus, rinktinės uždarą spintelę.
  • Balti naktiniai staliukai ar spintelės labai tinka mažuose kambariuose, kadangi optiškai praplečia erdvę.
  • Klasikiniam interjerui išpildyti tinka naktiniai staliukai iš medžio, neutralių spalvų.

 

Kad ir kokį sprendimą pasirinksite, pirmiausia nuspręskite kokios baldo funkcijos jums svarbiausios - staliukai prie lovos gali būti tiek ryškus interjero akcentas, tiek patogus daiktų laikymo baldas.

 

Jei nežinote kaip derinti miegamojo baldus, apsvarstykite miegamojo komplekto pasirinkimą. Tikbaldai.lt komanda visuomet pasiruošusi jums padėti surasti tinkamiausius sprendimus!

Dar mūsų ekspertų patarimų rasite štai čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant