Kaip išsirinktą tobuliausią miegamojo komplektą? Visi atsakymai čia
Miegamojo komplektas. Kaip išsirinkti geriausią?

Miegamojo komplektas. Kaip išsirinkti geriausią?

Miegodami praleidžiame net trečdalį gyvenimo, todėl miegamojo kambario įrengimas labai atsakinga ir svarbi užduotis. Miegamajame jums prireiks ne tik lovos, bet ir kitų kambario baldų, tad vienas iš patogių variantų - išsirinkti jums patinkantį miegamojo komplektą ir taip išpildyti interjerą vienu kartu.

Miegamojo komplektai sudaromi iš lovos ir prie jos priderintų kitų baldų - spintos, veidrodžio, spintelių prie lovos.

Tikbaldai.lt specialistai pataria kaip rinktis miegamojo baldų komplektą, kad nenusiviltumėt ir mėgautumėtės puikiu miegu, o komplektas atitiktų visus jūsų poilsio kambario poreikius ir jūsų lūkesčius, neperkrautų erdvės ir būtų ergonomiškas!

  • Kiek vietos miegamajame skirsite miegamojo komplektui?
  • Koks lovos dydis?
  • Ar reikalinga dėžė patalynei?
  • Ar reikalinga spinta?
  • Ar reikalingas veidrodis
  • Kaip derinami miegamojo komplektai prie miegamojo kambario interjero? Ar tai turi tapti išskirtinis kambario akcentas, ar įsilieti į bendrą interjerą?

 

Lovos dydis

 

Nuspręsti kokio dydžio lovos jums reikia, turite įvertinti lovos aukštį (aukštesnė ar žemesnė?), poziciją kambaryje (ar pakankamas atstumas nuo sienų? O galbūt lova stovės kambario viduryje?), taip pat savo poilsio įpročius ir poreikius (ar šalia lovos reikia spintelių? Ar reikia patalynės dėžės?). Pagalvokite, kas dabartinėje jūsų lovoje patinka, o ką norėtumėte pakeisti.

 

  • Patarimas lovos išmatavimams - patogiam priėjimui prie lovos nuo sienų ar kitų baldų palikite po 60 cm;
  • Įvertinkite, kad čiužinio matmenys mažesni nei lovos rėmo;

Patalynės dėžė

Rinkdamiesi miegamojo rinkinį pagalvokite kaip jums patogiausia laikyti patalynę. Ar jums užtenka komodos arba spintos (tokiu atveju galite rinktis lovą ant kojelių), ar rinksitės patalynės dėžę?

Patalynės dėžėje patogu laikyti ne tik patalynę, tačiau ir kitus rečiau naudojamus arba sezoninius daiktus.

 

Jei nusprendėte, kad rinksitės lovą su patalynės dėže, turite išsirinkti mechanizmą, įvertindami savo kambario išplanavimą.

 

  • Patalynės dėžė ištraukiamais stalčiais. Patogus pasirinkimas vieną lovos šoną glaudžiant prie sienos.

 

  • Patalynės dėžė, kai čiužinys pakeliamas iš šono. Nereikalauja papildomos vietos. Patogu itin mažose patalpose arba jei kojūgalis ir vienas šonas glaudžiamas prie sienos.
  • Patalynės dėžė su čiužiniu pakeliamu iš kojūgalio patogiausia, kai lova stovi kambario viduryje ir galite prieiti iš visų pusių.


Kai jau išsirinkote svarbiausią miegamojo baldą, lovą, galite išmatuoti ir nuspręsti kiek vietos galite skirti miegamojo komplektui.

Spinta miegamajame

Tobulas variantas, kai galime miegamajame nestatyti jokių papildomų baldų. Taip kambarys išlieka labai erdvus ir skirtas tik poilsiui. Tačiau, taip būna retai, nes turime rasti patogius ir praktiškus sprendimus daiktų laikymui miegamajame.

Rinkdamiesi miegamojo komplekto spintą įvertinkite kokius daiktus ten norėsite laikyti:

  • Ar jums reikia daugiau vietos kabinamiems drabužiams, ar lentynų sulankstomiems?
  • Galbūt stalčių smulkiems daiktams?
  • O gal miegamajame laikysite savo knygų kolekciją?


Miegamojo baldų komplektai turi atitikti jūsų poreikius ir kambario išmatavimus. Kruopščiai pagalvokite kiek ir kokių daiktų laikysite miegamajame ir parinkite tinkamiausius sprendimus. Rūbams labiausiai tiks gilios lentynos, smulkiems daiktams ir apatiniams rūbams nepamirškite pagalvoti apie stalčius.

Miegamojo komplektai patogūs tuo, kad visi miegamojo baldai bus vientisi ir derantys, tai optimalus pasirinkimas ieškant darnaus, ramaus ir vientiso baldų sprendimo miegamajam. Išsirinkti gali pasirodyti sunku, tačiau atsakydami po vieną punktą išrinksite ir atrasite savo komplektą lengvai!

Tikbaldai.lt asortimente - miegamojo baldų komplektai įvairiems skoniams ir interjerams nuo klasikinių iki modernių, urbanistinių. Aukštos kokybės baldai puikiomis kainomis!

Norite daugiau praktiškų patarimų? Paskaitykite šią skiltį.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant