Miegamojo lova, kuri apglėbia jaukumu tarsi būtų Jūsų mylimasis
Miegamojo lova - lyg patogiausias mylimojo apkabinimas

Miegamojo lova - lyg patogiausias mylimojo apkabinimas

Gera diena prasideda gerai išsimiegojus. Kaip to pasiekti? Išsirinkti miegamojo baldus ir įsirengti kambarį taip, kad tai būtų harmoninga poilsio zona, su patogia lova, visa sukurta pagal jūsų pomėgius. O kaip susikurti tokį miegamąjį, kur poilsis bus kokybiškiausias pataria tikbaldai.lt komanda.

Kad miegotume gerai, žinome, kad miegamasis turi būti ramus ir atpalaiduojantis. Kaip to pasiekti? Dalinamės keletu taisyklių:

 

  • Įrenkite kambaryje tankias užuolaidas, kad galėtumėt jį visiškai užtemdyti. Taip galėsite miegoti ilgiau kai lauke jau švis, o prireikus pailsėti net dienos metu.
  • Miego kambarį būtina gerai išvėdinti ir palaikyti optimalią temperatūrą - geriausiai išsimiegame tuomet, kai kūnui nei per šalta, nei per šilta, dažnai maloniausia miegamojo temperatūra yra apie 18°C.
  • Patogūs miegamojo baldai. Idealiu atveju miegamajame turėtų būti tik lova, tačiau dažnai kambaryje dar statome televizorių, spintą ir spinteles. Norėdami išlaikyti vientisą kambario stilistiką, laikyti daiktus patogiai ir neapkrauti erdvės, rinkitės miegamojo baldų komplektą, kuris ne tik derės tarpusavyje, tačiau išpildys visus jūsų poreikius. Rinkdamiesi lovą būtinai pasirinkite pagal jūsų ūgį patogų aukštį, taip pat, kad įlipti ir išlipti iš jos būtų patogu.

 

  • Pats atsakingiausias pasirinkimas - čiužinys. Didžiulis galvos skausmas renkantis! Tačiau čia taip pat yra keli aspektai, kuriuos žinant pasirinkti bus lengviau:

    Rinktis minkštą ar kietą čiužinį? Čiužinio kietumas priklauso nuo medžiagų iš kurių jis gaminamas, spyruoklių, vidinių bei viršutinio sluoksnio medžiagų. Miegant ant kietesnio čiužinio, nugara ir stuburas būna taisyklingoje padėtyje, o tai svarbu vaikams ir nugaros problemų turintiems žmonėms. Tačiau, gali būti, kad patogiam jūsų miegui kaip tik reikia minkšto čiužinio. Todėl prieš pasirinkdami įvertinkite ne tik tai, kas populiariausia ar rekomenduojama, tačiau ir savo kūno poreikį.

    2. Viršutinis čiužinio sluoksnis suteikia papildomo patogumo. Tai gali būti medžiaga prisitaikanti prie kūno, mažinanti įtampą. Čiužiniai su papildomomis komforto zonomis suteikia kūnui atramą ten, kur reikia labiausiai.

    3. Jei renkatės dvigulį čiužinį jo svarbi savybė, kad šalia gulinčiam žmogui nebūtų perduodami judesiai. Tai ypač svarbu jautriai miegantiems.

    4. Rinkdamiesi čiužinį atkreipkite dėmesį, ar jis turi papildomą medžiaginį užvalkalą, kurį galima skalbti. Jei ne, rekomenduojama naudoti papildomą užvalkalą arba antčiužinį. Dėl higienos, čiužinyje besikaupiančių dulkių, erkučių, prakaito, rekomenduojama čiužinio užvalkalą plauti bent kartą per metus, o patį čiužinį pakeisti kas 8-10 metų. Naudodami čiužinio apsaugas, užvalkalus ar antčiužinius ne tik galėsite lengviau palaikyti švarą, tačiau čiužinys ilgiau tarnaus ir išlaikys geriausias savybes.

 

Rasti patogų ir dailų miegamojo komplektą galite tikbaldai.lt asortimente. Nedvejokite pirkti baldų internetu - visuomet galite pasitarti su mūsų konsultantais! Atsinaujinti namus greita ir paprasta.

Dar daugiau išminties perlų rasite štai čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant