Kaip išsirinkti sofą lova ir nenudegti? Labai paprasta ir lengva
Tinkamiausia sofa Jūsų namams - tobulai graži ir labai komfortiška

Tinkamiausia sofa Jūsų namams - tobulai graži ir labai komfortiška

Minkštieji svetainės baldai yra pagrindinė šiuolaikiško būsto interjero detalė, neretai padiktuojanti viso būsto stilių. Dėka šiuolaikinių baldų gamybos technologijų nereikia rinktis tarp gražios sofos ir patogios sofos - jūsų pasirinktas baldas gali būti ir gražus ir patogus.

Tikbaldai.lt komanda dalinasi keliais patarimais, kaip atrasti jūsų būstui ir jūsų pomėgiams tinkamiausią sofą!

Sofos dydis

Kaip ir kiekvieną baldą, taip ir sofą, pradedame rinktis tik įvertinę kambario dydį. Dideli baldai visada atrodo patogesni, tačiau neskubėkite rinktis baldo neįvertinę kambario dydžio ir vietos, kur jis stovės. Kitu atveju net minkščiausia ir stilingiausia sofa taps nemėgstama, jei užstos praėjimą, jei į ją daužysite kojas ir nebus patogu praeiti. Baldo dydis turi atitikti kambario dydį. Matuojant kambarį galioja viena labai paprasta taisyklė - patogiam praėjimui reikia mažiausiai 50 centimetrų.

Sofa-lova ar tik sofa?

Sofa-lova nepakeičiamas sprendimas jei pas jus kartas nuo karto apsilanko svečių, kurie nakvoja ir namuose yra reikalinga papildoma vieta miegui. Tačiau, rinkdamiesi sofą be išskleidimo mechanizmo turėsite minkštesnį ir patogesnį baldo modelį.

Tikėtina, kad sofos-lovos modeliai dėl papildomų mechanizmo detalių niekada neturės lengvų kojelių ar grakštaus skandinaviško stiliaus, bei ilgainiui gali pradėti girgždėti.

Įvertinę kambario dydį, funkcionalumo poreikį galėsite nuspręsti ar jūsų namams tinka sofa, sofa-lova ar minkštas kampas.

Sofos užpildas

Rinkdamiesi centrinį svetainės ar poilsio erdvės baldą, nesvarbu ar tai bus sofa, sofa-lova ar minkštas kampas, turite įvertinti jo kamšalo sudėtį. Nuo to priklauso baldo minkštumas, patogumas ir devėjimasis. Dažniausias sofų kamšalas yra porolonas. Tokios sofos tvirtos, ilgaamžės, atsparios, išlaikančios formą. Sofos, užpildytos pūkais ar plunksnomis - minkštesnės, jaukesnės ir turi vadinamą „gilaus sėdėjimo“ efektą, tačiau joms reikia šiek tiek daugiau priežiūros vis pakedenant užpildą.

Sofos spalva ir gobelenas

Baldo spalvą visais atvejais deriname prie interjero stilistikos, tačiau ir čia yra keli patarimai kokia sofa tinkamesnė jūsų namų interjerui. Sofą derinkite prie kambario sienų, grindų, užuolaidų ir kitų baldų.

Norėdami rinktis naujausių namų interjero mados tendencijų atkreipkite dėmesį ne į šviesias, smėlines spalvas minkštų baldų spalvas, bet į tamsias ir ryškias, mėlynas, geltonas ar juodai baltas sofas.

Kad ir kokią spalvą sofai pasirinksite, dėl gobeleno nereikia per daug rūpintis, kadangi modernių technologijų audiniai yra itin atsparūs dėmėms, neblunkantys. Nebijokite ir veliūrinio stiliaus audinių!

Interjero dizaineriai pataria nebūti kategoriškiems ir prieš renkantis baldą neturėti išankstinio nusistatymo - gali būti, kad labiausiai interjerui tiks ne tai, ką įsivaizdavote iš pradžių! Nebijokite apsvarstyti įvairių variantų, o kilus klausimams patarimais ir ilgamete patirtimi visuomet pasidalins tikbaldai.lt baldų prekybos internete specialistai!

Rekia daugiau informacijos? Spauskite čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant