Kaip išsirinkti tinkamiausią ir patogiausią spintą savo namams?
Tinkamiausios spintos kiekvieno namams

Tinkamiausios spintos kiekvieno namams

Spinta tikrai yra vienas svarbiausių namų baldų, kurį rasite kiekvienuose namuose ir kiekviename interjere. Kartais spintos tampa kambario akcentais, kartais yra nepastebimai paslepiamos, ypatingai kuriant minimalistinius interjerus. Kaip nepasiklysti didelėje pasiūloje ir išsirinkti tinkamą spintą savo namams?

Baldus renkamės ne tik pagal funkcionalumą, bet ir pagal interjero stilių. Ar galima šiuos du faktorius suderinti viename produkte? Drąsiai sakome taip! Mūsų klimato zonoje, kuomet mėgaujamės visais keturiais metų laikais namuose turime turėti talpius ir patogius daiktų laikymo sprendimus, kurie padėtų palaikyti tvarką namuose. Būtent tokias spintas ir siūlome savo klientams.

Taigi, jei namuose neturite sandėliuko ar drabužinės – kaip patogiai talpinti ir saugoti viską ko reikia neapkraunant namų?

Kaip išsirinkti spintą?

 

  • Pirmiausia, turite tiksliai žinoti baldo dydį. Įvertinkite poreikį, kiek ir kokių daiktų spinta turi talpinti, kiek žmonių naudosis spinta. Taip pat, rinkitės pagal kambario dydį – išmatuokite kiek vietos galima skirti spintai.

    Išrinkę tinkamą vietą spintai, pasirinkite, kokios rūšies spinta geriausiai išpildys jūsų poreikį: kampinė (labai talpus sprendimas, montuojamas kambario kampe) ar sieninė (pastatoma prie sienos, arba montuojama į nišą).
  • Tinkamą baldą išsirinksite pagal kambario funkciją:

    Koridoriuje spinta turi talpinti ne tik dideles žiemines striukes ir paltus, visus batus, bet ir nedidelius, lengvai susijaukiančius aksesuarus, pirštines. Tuo pačiu, koridoriaus spinta turi būti kompaktiška, nes tai nedidelės erdvės. Todėl rekomenduojame rinktis siauresnes, aukštas spintas stumdomomis durimis.

    Miegamiesiems kambariams siūlome rinktis talpias ir dailias spintas, papildančias kambario interjerą. Įvertinkite ką tiksliai spintoje laikysite. Rūbų laikymui reikia daugiau kabinamos vietos, rankšluosčiams ir batams – lentynų, smulkiems daiktams – stalčių.

 

Spintą vaikų kambariui rinkite pagal vaiko amžių. Kad ne tik tilptų, bet ir galėtų patys pasiekti daiktus. Vaikų kambario spintą patariama rinktis su stalčiais.

 

Knygoms ir indams skirta spinta dažniausiai būna permatomomis durimis, su galimybe jose įrengti apšvietimą, suteikiantį interjerui papildomo jaukumo.

Biuro spinta turi būti multifunkcinė – tiek su lentynomis, tiek su vieta pasikabinti lauko drabužius.

Lauko ar terasos spinta turi talpinti visus reikiamus lauko įrankius, vazonus, skėčius, galbūt net nedidelius baldus. Tokioms spintoms svarbiausia atspari medžiaga ir talpumas.

  • Spinta pagal durų tipą:

    Varstomos durys – klasikinis spintos variantas, su vienomis arba daugiau durų, atsiveriančių į išorę. Durys atskiria skirtingas spintų zonas.

    Stumdomos durys – itin populiarios mažose patalpose, dažnai pasirenkamos koridoriuose ir prieškambariuose. Patogios ir praktiškos, kadangi lengvai galima išnaudoti visą lubų aukštį.
  • Spinta pagal medžiagas:

    Medinė spinta. Natūralus baldas, suteikiantis namams išskirtinio jaukumo. Medinės spintos tvirtos, atsparios ir ilgaamžės.


Metalo spinta. Tvirta, industrinio stiliaus, atspari ir pakankamai pigi.

Spinta iš baldinės plokštės. LMDP, MDP ir kitų. Labai populiarus pasirinkimas. Tvirtos, atsparios, lengvai prižiūrimos.
Papildomiems spintos elementams naudojamas metalas, stiklas, PVC.
Dar keli patarimai renkantis spintą:

  • Jei spinta skirta drabužiams – įvertinkite savo garderobą. Ar daugiau rūbų yra kabinamų, ar lankstomų? Kiek ir kokių stalčių turėti būtų patogu?
  • Komodą rinkitės smulkesniems drabužiams, aksesuarams, papuošalams ir kitiems daiktams.
  • Jei reikia talpinti daugiau daiktų galite kartu derinti vieno dizaino spintą ir komodą, taip išlaikydami vientisą dizainą.
  • Spintos su kojelėmis yra grakštesnės, elegantiškesnės, tačiau įvertinkite, kad po tokia spinta rinksis dulkės ir valyti bus pakankamai sudėtinga.
  • Jei neturite atskiro didelio veidrodžio – spinta su veidrodžiu labai geras sprendimas, tinkantis bet kuriame kambaryje. Jei rinksitės spintą su veidrodžiu miegamojo kambariui, nepamirškite įvertinti, kad atspindys miegant gali būti nemalonus.

 

Spintos dizainas. Kaip spintą derinti namuose?

Spintos dažniausiai derinamos pagal kambario interjero spalvas, kitus kambario baldus ir aksesuarus. Spinta gali tapti kambario akcentu, arba tyliai ir nepastebimai prisiderinti prie interjero. Pasirinkimas jūsų! O spintų pasirinkimas labai platus, todėl tikrai rasite tinkamiausią sprendimą.


„TIKBALDAI“ asortimente rasite platų spintų pasirinkimą tiek funkcinėmis savybėmis, tiek dizainų sprendimais. Visuomet kviečiame konsultuotis su mūsų specialistais! Spintos internetu – paprasta ir greita. Pasakykite savo poreikį, o mes išrinksime jums tinkamiausią spintą! Viską išspręsti galite internetu, neišeidami iš namų!

Norite perskaityti dar kelis naudingus patarimus, spauskite čia.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant