Vaikiskos lovos. Kaip issirinkti?
Vaikiška lova - rebusas tėvams

Vaikiška lova - rebusas tėvams

Geras ir kokybiškas vaikų miegas - kiekvieno tėvo rūpestis ir noras. Sulaukiame daug klausimų kaip išrinkti tinkamą vaikui lovytę ir čiužinuką, kad miegelis būtų kuo geresnis? Dalinamės sukaupta patirtimi ir keliais patarimais.

Lovos dydis

Vaikai auga itin greitai, tad įrenginėjant jiems kambarį, o ypatingai renkant lovą reikia apmąstyti sprendimus kelis metus į priekį. Pirmiausia, vaikiškų lovyčių modeliai priklauso nuo vaiko amžiaus. Taigi, pačias lovas galima skirstyti į lopšį/ kūdikio lovelę, mažylio lovą (nuo 1-erių iki 4-erių metų), vaiko lovą (maždaug iki 8-erių metų) ir jaunuolio lovą, kuri jau panašiausia į suaugusių lovas. Jei namuose auga keli vaikai, dažnai pasirenkamas variantas - dviaukštės vaikiškos lovos, taupančios vietą.

Ar vaikiškai lovai reikalingos apsaugos

Papildomos medinės lovelės, saugančios, kad vaikutis neiškristų iš lovos yra reikalingos ne tik kūdikiams, bet ir vyresniems vaikams, kurie miega neramiai. Papildomos neaukštos grotelės apsaugos mažylį.

Vaikiškas čiužinys

Vaikiška lova, jos rėmas ir dizaino sprendimai gali būti labai skirtingi ir išmanūs, derantys su vaiko žaidimų erdve, padedantys jam savarankiškai atlikti kai kurias užduotis. Tačiau ko labai svarbu nepamiršti - parinkti kokybišką čiužinį, kuris atitiktų augančio vaiko poreikius ir užtikrintų maksimaliai kokybišką poilsį.

Atkreipkite dėmesį į čiužinio dydį, kad vaikučiui miegoti nebūtų ankšta, į čiužinio medžiagiškumą ir sudėtį. Vaikui augant reikalinga vis didesnė atrama stuburui, taisyklinga nugaros padėtis, todėl taupyti čia tikrai ne vieta.

Vaikams patariama rinktis kuo natūralesnius čiužinių audinius be cheminių priemaišų, nekeliančius alergijų, sudirgimų - medvilnę, bambuką, šilką ar vilną.

Lengva priežiūra

Renkant vaikišką lovą ir čiužinį dar vienas aspektas, kurio negalite pamiršti - lovos valymas. Vaikų lova tikrai nebus rami, švari vieta. Čia vyksta ir žaidimai, ir meniniai projektai, ir gali atsitikti ir avarijų… Rinkdami lovą vaikui rinkitės lengvai valomas medžiagas, statykite lovą taip, kad būtų nesunku prieiti, pakelti čiužinį, esant poreikiui nuvilkti ir išvalyti visus kampelius.

Papildomi patarimai

* Rinkdami vaikišką lovą kiek didesniam vaikui būtinai pasitarkite su juo dėl lovos modelio. Paties išrinktoje lovelėje vaikas miegos noriau.

* Rinkdamiesi lovos modelį būtinai įvertinkite kambario dydį. Prie lovelės turi būti patogu ateiti ir vaikui, ir jums. Taip pat, įvertinkite koks kelias naktį nuo lovos iki tualeto - galbūt reikia papildomos naktinės švieselės?
* Tamsinančios užuolaidos padeda kambaryje sukurti nusiraminimo nuotaiką ir mažiau blaško nakties miegą.
* Kambario ir žaislų susitvarkymas prieš miegą gali būti puikus nusiraminimo būdas, ugdantis savarankiškumą.

 

Tikbaldai.lt asortimente rasite patikimas ir tvirtas vaikiškas lovas įvairiausių dydžių. Lovelės ne tik stilingos bet ir patogios mažyliams. Rinkdamiesi sau tinkamiausią modelį visuomet galite pasikonsultuoti su tikbaldai.lt specialistais, kurie yra pasiruošė atsakyti į visus jūsų klausimus!

Reikia dar kelių patarimų baldų klausimais? Štai jie.


Palikite komentarą

Atminkite, jog komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant